Marnixring Leeuwercke Waregem

    Historiek Marnixring I MR Waregem I wie is wie I contact I informatie leden I terug


Georges Leroy prijs
______________

Georges Leroy

Georges Leroyprijs

reglement 2021

----------------------------

prijsuitreiking 2013

prijsuitreiking 2015

prijsuitreiking 2017

prijsuitreiking 2019

----------------------------

winnende kortverhalen 2015

winnende kortverhalen 2017

winnende kortverhalen 2019

facebook

REGLEMENT MARNIXRING WAREGEM LEEUWERCKE
PRIJS KORTKORTVERHAAL 2021

Een mooi en boeiend kortverhaal schrijven is een uitdading. Het is een nog grotere uitdaging om een mooi verhaal te schrijven in een heel beperkt aantal woorden. We noemen dit een KortKortVerhaal.

De wedstrijd staat open voor auteurs uit België en Nederland die op 1 januari 2021 minstens 18 jaar zijn.

Er wordt ook een KortKortverhaal wedstrijd uitgeschreven voor jongeren onder de 18 jaar, later dit jaar.

De geldprijs bedraagt €750 voor de winnaar en telkens €250 voor de tweede en de derde plaats.

Ingediende verhalen mogen maximaal 100 woorden bevatten; de titel maximaal 5 woorden. De indeling moet zijn: regelafstand 1.15, pagina’s eenzijdig bedrukt, lettergrootte 12 en lettertype Times New Roman. Elke deelnemer mag maximaal 2 verhalen indienen met keuze uit volgende thema's: vrijheid, eenzaamheid, geluk.

Het kortkortverhaal wordt uiterlijk 30/09/2020 per e-mail ingezonden naar:  kortverhaal@mrwaregem.eu. De inzending moet bestaan uit het e-mailbericht met volgende gegevens van de deelnemer: naam, adres, gsm/tel nr., geboortedatum, e-mailadres, titel kortkortverhaal en gekozen thema. Het kortverhaal zelf staat in bijlage.

De jury selecteert 5 laureaten. Deze worden schriftelijk op de hoogte gebracht én worden persoonlijk op de uitreiking verwacht. De prijsuitreiking wordt ingekaderd in de Winterwoordennacht in Waregem die doorgaat op zaterdag 30/01/2021. Meer informatie over de 2020 editie vindt u op https://winterwoordennacht.waregem.be/

De namen van de 5 laureaten worden vanaf 16/01/2021 gepubliceerd op de website van Marnixring Internationaal: www.marnixring.org en op de website van Marnixring Leeuwercke Waregem: www.mrwaregem.eu

De leden van Marnixring Waregem Leeuwercke en hun familieleden zijn uitgesloten van deelname.
De uitspraak van de jury is bindend: correspondentie is niet mogelijk. Door deelname aan deze wedstrijd aanvaardt de auteur het reglement en elke beslissing van de jury. De verhalen van de vijf laureaten worden publiek gemaakt. De laureaten gaan akkoord dat een persbericht en foto's over de prijsuitreiking publiek gemaakt worden.